Logo ijsbad experience
Logo ijsbad experience
Hans Emmink | IJsbad Experience

Hans Emmink

Het verhaal van Hans doet je versteld staan van wat ijs met iemand kan doen. Hans is in aanraking gekomen met kou omdat hij geconfronteerd werd met de ziekte van Crohn. Ook is Hans een van de instructeurs die je tegen kan komen tijdens een workshop bij de IJsbad Experience. We stellen je graag voor aan Hans Emmink. 

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van de darm. In ernstige gevallen kan zelfs het hele spijsverteringskanaal ontstoken zijn. Wat resulteert in diarree, buikpijn, koorts, gewichtsverlies, vermoeidheid en bloed bij de ontlasting. De ziekte van Crohn is niet te genezen, maar wel te behandelen met medicijnen. 

Hans ging op zoek naar alternatieve manieren om zijn ziekte onder controle te krijgen en kwam met de kou en met de Wim Hof methode in aanraking. “Ik had 4e categorie medicatie, dat is prednison en purinethol gecombineerd. En toen voelde ik dat dit niet goed was. Ik ben gaan Googlen wat ik zelf nog zou kunnen doen en toen kwam ik bij Wim Hof terecht.”

Na het nemen van een ijsbad voelde ik in mijn lichaam dat dit zou werken. Mijn hele systeem werd op zijn kop gezet en na 8 maanden was ik medicatie en klachtenvrij en dat ben ik nu nog steeds 9 jaar later.” De ziekte van Crohn is een ziekte die erom bekend staat dat het een heftige ziekte is die niet zomaar over gaat en erg pijnlijk kan zijn. Maar voor Hans is het hebben van deze ziekte in het dagelijks leven niet te merken. “Zo krachtig is dat koude water dus.” 

Hans gelooft dat de kou je lichaam zo’n boost geeft dat je lichaam gewoon een reset krijgt. Het is bijna niet uit te leggen wat het met je doet. Je kan het alleen ervaren door te doen. 

Hans was zo enthousiast over de kou en wat dat met hem deed. Dat hij door Wim Hof getraind is tot instructeur. Nu begeleidt Hans dagelijks mensen bij het trotseren van de kou. Het volgen van de methode is niet moeilijk, maar je moet volhouden en doorzetten!

 

Terug naar alle verhalen

Wat een bijzondere ervaring. Een mooie manier om je lichaam weer te leren kennen. Ik zag er tegenop, maar door de ademhalingssessie viel het ijsbad 100% mee. Zeer goede begeleiding door Hans."

Liesbeth

“Bizar om te ervaren wat een diepe ademhaling met je lichaam kan doen. Tijdens de ademhalingssessie merkte ik al tintelingen door mijn hele lichaam en door vervolgens te focussen op een diepe buikademhaling kon ik zonder moeite het ijsbad trotseren."

Sieuwke

“Het was een super fijne ervaring, deze ijsbad workshop. Het voelde heel ontspannen om zo bewust met je ademhaling om te gaan en direct nieuwe energie te voelen! Een mooie, schone en fijne faciliteit met professionals die je goed begeleiden!”

Monique

“Nooit gedacht dat een ademhaling sessie zo bijzonder kon zijn, je komt helemaal tot rust en het heeft invloed op je receptoren die de kou minder snel toe laat."

Natasja
Logo ijsbad experience