Logo ijsbad experience
Logo ijsbad experience
IJsbad Experience

Monique Menke

Normaal als mensen het ijsbad in gaan, zie je focuste gezichten, gesloten ogen, trillende en blauwe lippen, fronsende voorhoofden, spanning en soms zelfs paniek. Bij Monique is dat totaal het tegenovergestelde. Zij lacht en straalt op het moment dat zij het ijsbad in gaat en zich onderdompelt in het koude water. Het ijsbad is voor Monique een ‘zo blij als een kind in een snoepwinkel’ moment. Het koude water zorgt er namelijk voor dat Monique voor een aantal uren pijnvrij is en zelfs dat ze kon minderen en uiteindelijk stoppen met haar medicijnen. We stellen je graag voor aan Monique Menke!

Monique is al 25 jaar bezig met het optimaal houden van haar lijf en gezondheid. Monique heeft namelijk MS. Sporten helpt haar en sinds drie maanden gaat Monique ook dagelijks in het ijsbad. “MS blijft natuurlijk, maar alle beetjes helpen.” 

MS of multiple sclerose, is een ziekte van het centrale zenuwstelsel waarbij het afweersysteem niet meer goed functioneert. Omdat dit afweersysteem niet meer goed functioneert wordt de laag om de zenuwen of myeline aangevallen en beschadigd waardoor zenuwen bloot komen te liggen. De zenuwen geven dan minder goed signaleren door naar de hersenen. Soms blijven deze signalen helemaal uit en kunnen verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. Geen een persoon met MS heeft dezelfde symptomen. Welke klachten er ontstaan is afhankelijk van waar in het lichaam de ontsteking van het autonome zenuwstelsel zit. Een aantal klachten kunnen zijn: krachtverlies, blaasklachten, tintelingen en vermoeidheid.

Monique haar eerste keer in het ijsbad is een workshop waarbij eerst de focus ligt op ademhalingstechnieken en meditatie oefeningen die ervoor zorgen dat je gefocust het ijsbad in gaat. Omdat veiligheid bij ons voorop staat is de workshop waar Monique aan deelneemt, een klein groepje met maar twee mensen. Na de ademhalingstechnieken en meditatie oefeningen is het tijd om het ijsbad in te gaan. 

“Ik stap het water in en loop door tot ik er helemaal in zit. Het water voelt, op en voor mij niet te verklaren reden, als lauwwarm aan. Heel apart en wat het allermooiste is, is dat de prikkelende zenuwpijn die er normaal gesproken altijd is, weg is! Dat is lang geleden, maar zo voelde het dus, geen prikkende pijn. Heerlijk.

Het liefst stapt Monique elke dag het ijsbad in, want het verlicht, het ontspant en het geeft rust. Inmiddels is Monique na jaren veel medicijnen gebruiken medicijn vrij! Daarnaast heeft het ijsbad en het stoppen met medicijnen een positief effect gehad op bijvoorbeeld haar bloeddruk. Zo is Monique van van 175 over 116 gezakt naar 150 over 95. Hoe fantastisch is dat! 

 

Bedankt dat je jouw verhaal met ons wilde delen! Wij zijn trots op jou en de vooruitgang die je geboekt hebt. Ga zo door!

 

Terug naar alle verhalen

Wat een bijzondere ervaring. Een mooie manier om je lichaam weer te leren kennen. Ik zag er tegenop, maar door de ademhalingssessie viel het ijsbad 100% mee. Zeer goede begeleiding door Hans."

Liesbeth

“Bizar om te ervaren wat een diepe ademhaling met je lichaam kan doen. Tijdens de ademhalingssessie merkte ik al tintelingen door mijn hele lichaam en door vervolgens te focussen op een diepe buikademhaling kon ik zonder moeite het ijsbad trotseren."

Sieuwke

“Het was een super fijne ervaring, deze ijsbad workshop. Het voelde heel ontspannen om zo bewust met je ademhaling om te gaan en direct nieuwe energie te voelen! Een mooie, schone en fijne faciliteit met professionals die je goed begeleiden!”

Monique

“Nooit gedacht dat een ademhaling sessie zo bijzonder kon zijn, je komt helemaal tot rust en het heeft invloed op je receptoren die de kou minder snel toe laat."

Natasja
Logo ijsbad experience