Openingstijden
IJsbad Experience is onderdeel van fitnesscentrum Coronel Sports.
Ma t/m vr 7.00 – 23.00 uur
Za en zo 8.30 – 18.00 uur
IJsbad Experience is onderdeel van fitnesscentrum Coronel Sports.
Ma t/m vr 7.00 – 23.00 uur
Za en zo 8.30 – 18.00 uur
Wat een bijzondere ervaring. Een mooie manier om je lichaam weer te leren kennen. Ik zag er tegenop, maar door de ademhalingssessie viel het ijsbad 100% mee. Zeer goede begeleiding door Hans."
“Bizar om te ervaren wat een diepe ademhaling met je lichaam kan doen. Tijdens de ademhalingssessie merkte ik al tintelingen door mijn hele lichaam en door vervolgens te focussen op een diepe buikademhaling kon ik zonder moeite het ijsbad trotseren."
“Het was een super fijne ervaring, deze ijsbad workshop. Het voelde heel ontspannen om zo bewust met je ademhaling om te gaan en direct nieuwe energie te voelen! Een mooie, schone en fijne faciliteit met professionals die je goed begeleiden!”
“Nooit gedacht dat een ademhaling sessie zo bijzonder kon zijn, je komt helemaal tot rust en het heeft invloed op je receptoren die de kou minder snel toe laat."
IJsbad Experience
(Powered by Coronel Sports)
IJsselmeerstraat 5 B
1271 AA Huizen
E-mail: info@ijsbad-experience.nl
Tel: 035-5288000 (Coronel Sports)
Ga je voor het eerst het ijsbad trotseren? Dan raden wij aan om een workshop te volgen. In deze workshop krijg je technieken aangereikt die jou gaan helpen om het ijsbad in te gaan als een pro. Onze instructeurs begeleiden je het ijsbad in en zorgen ervoor dat het een plezierige en fijne ervaring is.
Het ijsbad trotseren is niet zonder risico’s.
Geen een persoon is gelijk, dus geen een reactie op het ijsbad is gelijk. De een vindt het ijsbad in gaan een eitje, terwijl de ander het een hoge drempel vindt. Blijf bij jezelf en laat het over je heen komen en heb plezier.
Het ijsbad betreden is op eigen risico. Wij raden aan om met minimaal twee personen de ruimte waar het ijsbad zich bevindt te betreden. Dit is echter niet verplicht, maar voor je eigen veiligheid. Kom je toch alleen? Meld je dan even bij de receptie voordat je het ijsbad in gaat. Dan houden onze baliemedewerkers jou in de gaten op de camera’s voor je eigen veiligheid. De ruimte waar ons ijsbad zich bevindt, beschikt over camera’s. Deze camera’s hangen daar uitsluitend om jouw eigen veiligheid te waarborgen en worden voor geen enkele andere reden gebruikt.
Het ijsbad ingaan is niet zonder risico’s daarom vragen wij op voorhand om een ondertekende gezondheidsverklaring. Dit formulier kun je terug vinden in de reserveringsbevestiging. Neem dit formulier ondertekend mee naar onze locatie en overhandig deze aan de balie of aan jouw instructeur.
Wij raden af om het ijsbad in te gaan tijdens jouw zwangerschap. Het is niet bewezen dat de adrenaline hormonen die vrijkomen tijdens de blootstelling aan kou schadelijk of niet schadelijk zijn voor moeder en kind. Vandaar dat wij het risico niet willen nemen.
Er zijn geen wetenschappelijke onderzoeken die zeggen dat je echt het ijsbad niet in mag als je zwanger bent. Artikelen of onderzoeken dat een ijsbad en zwangerschap hand in hand gaan zijn er ook niet. Dit is dus een grijs gebied waar op dit moment wel onderzoeken naar worden gedaan. De een zal zeggen dat het net als met sporten werkt. Sportte je altijd al dan is stoppen met sporten juist niet goed voor je lijf. Douche je altijd al koud of ga je altijd al plonsen in koud water, dan moet hij ijsbad geen probleem zijn. Ons advies is om je arts of verloskundig om advies te vragen. Neem contact met ons op als je zwanger bent en graag in het ijsbad wil om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
Raynaud is een aandoening aan de vaten hierbij stopt de bloedtoevoer naar de vingers of tenen. Dit kan zorgen voor gevoelloze, verkleurde vingers of tenen. Er zijn 2 vormen van Raynaud.
Als je lijdt aan de Secundaire vorm, Type 2, wordt er afgeraden koude training te doen, dit verergert de klachten. Als je twijfelt raadpleeg dan je behandelend- of huisarts.
Heb je epilepsie, dan kan het ijsbad ingaan gevaarlijk zijn. Er kan namelijk een epileptische aanval getriggerd worden. Wil je toch het ijsbad in? Overleg dit met je arts en breng de instructeur van tevoren op de hoogte.
Wanneer je hartklachten ervaart in het dagelijks leven of een pacemaker hebt, dan raden wij af om het ijsbad in te gaan. Er komt veel druk op het hart te staan omdat je jezelf blootstelt aan een stressvolle omgeving voor je lijf en geest. Wil je toch het ijsbad in dan raden wij aan om in gesprek te gaan met jouw behandelend arts.
Een ijsbad werkt verfrissend en verhelderend. Door in het ijsbad te gaan krijgt je lichaam een “schrikreactie” waarbij er in onze hersenen adrenaline vrijkomt. Je lichaam gaat echt ‘aan’ en krijgt prikkels en reacties die we in het dagelijks leven normaal niet echt meer ervaren. Je hartslag en ademhaling gaan omhoog. Waardoor je na het nemen van een ijsbad onbewust heel erg ontspant.
Wanneer je systematisch het ijsbad ingaat leer je om te gaan met stress en leer je uiteindelijk om stress te controleren. Je lichaam komt in een stressvolle situatie terecht wanneer je jezelf blootstelt aan extreme kou. Dit zorgt voor stress in je lijf. Door de ademhaling en focus ben je deze stress de baas. Dit pas je bewust of onbewust ook weer toe in je dagelijks leven waardoor je stressvolle situaties beter kan tackelen.
Omdat er veel gelukshormonen vrijkomen bij het trotseren van het ijsbad worden de symptomen en de kans op de symptomen die horen bij een burn-out verminderd. Regelmatig het ijsbad ingaan houdt een burn-out buiten de deur. Ze zeggen niet voor niks: “An ice bath a day, keep the doctor away.”
Wie het aandurft om het ijsbad in te stappen, overwint zijn of haar eigen grenzen. En dat maakt super gelukkig. Het idee dat je het kan, want de angst voor kou zit in tussen onze oren. Daarnaast komen er meerdere gelukshormonen, zoals endorfine, dopamine en adrenaline, vrij!
Omdat de doorbloeding een boost krijgt, worden ook jouw hersenen voorzien van nieuw en zuurstofrijk bloed. Dit zorgt voor meer creativiteit, betere denkprocessen en een ijzersterke focus.
Na het ijsbad vindt er in jouw hersenen een endorphine boost plaats. Endorphine is ons gelukshormoon en maakt ons gelukkig. Dus een ijsbad maakt gelukkig!
In ons snelle dagelijks leven van vandaag de dag, zijn de meeste mensen de connectie tussen lichaam en geest kwijt. Door in het ijsbad te gaan en door heel bewust met de ademhaling om te moeten gaan, gaat ons lichaam en onze geest weer heel bewust samenwerken. Wat ervoor zorgt dat de connectie tussen en lichaam en geest verbeterd en vergroot.
Wanneer je in het ijsbad zit, gaat je lichaam in de: ‘fight or flight’ modus. Je moet je dus focussen op je ademhaling. Onze concentratie is in de maatschappij van vandaag ontzettend verslechterd. Het nemen van een ijsbad verbetert jouw concentratie omdat je je wel moet concentreren. Dit zal je ook meenemen in het dagelijks leven.
Het systematisch nemen van een ijsbad vergroot je wilskracht. Waarom? Een ijsbad nemen is zeker in het begin geen pretje. Maar omdat je weet dat het goed voor je is en omdat je weet wat de voordelen voor jouw lichaam zijn, doe je het toch! Op deze manier kun je dus je wilskracht trainen en vergroten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met meer wilskracht gezonder, gelukkiger, beter kunnen omgaan met stress en succesvoller zijn. Dus waar wacht je nog op?
“Blootstelling aan kou activeert het sympathische zenuwstelsel, verhoogt de neurotransmitters endorfine in je bloed en bevordert adrenaline vrijlating in het brein. Bovendien stuurt het, door het hoge aantal kou-receptoren in de huid, een overweldigend aantal elektrische impulsen van de zenuwuiteinden naar het brein, wat een anti-deprimerend effect heeft.”
– Nikolai A Shevchuk, National Library of Medicine –
Ga jij beter op warm weer? En heb je het in de winter vaak koud? Dan is het ijsbad echt iets voor jou. Door de blootstelling aan kou zal je tolerantie voor kou verbeteren waardoor je het in het dagelijks leven minder snel koud zal hebben.
Ben je herstellende van een burnout? Ons ijsbad kan jou helpen. Een ijsbad zorgt ervoor dat je gelukkig wordt omdat er meerdere gelukshormonen vrij komen. Daarnaast verlaagt het je stressniveau en kan je stress in het dagelijks leven beter reguleren.
Het nemen van een ijsbad heeft meerdere voordelen voor de mentale gezondheid. Zo kun je beter omgaan met stress, verbetert je focus, vergroot het je wilskracht, ga je gelukkiger door het leven, je verkleint het risico op een burnout en ben je creatiever. De lijst is nog langer, maar het beste is om zelf het ijsbad te komen proberen en te zien wat er met jou gebeurt!
Warm water droogt de huid sneller uit. Koud water daarentegen zorgt ervoor de je spieren bloedvaten samentrekken. Wat ervoor zorgt dat op het moment dat je lichaam weer opwarmt na een koud bad je huid doorbloeding aanzienlijk verbetert en je huid dus wordt voorzien van vers bloed wat veroudering tegen gaat.
Met name de combinatie van warmte zoals een sauna en kou is de beste manier om je lichaam te ‘detoxen.’ Begin met een ijsbad wat ervoor zorgt dat je bloedvaten vernauwen. Ga daarna de sauna in waardoor je bloed sneller gaat stromen en je al je afvalstoffen eruit zweet. Vers bloed stroomt vol met zuurstof door heel je lijf. Eindig met een koude douche en je lichaam is gereinigd.
Hier zijn op dit moment geen onderzoeken over.
Omdat je lichaam hard moet werken om je lichaamstemperatuur te reguleren tijdens en na de blootstelling aan kou. Gaat je vetverbranding omhoog en zal je lichaam meer calorieën verbranden om je lichaam op de juiste temperatuur te houden.
Omdat je lichaam hard moet werken om de lichaamstemperatuur op peil te houden en na de tijd weer te reguleren. Wordt er snel energie opgenomen uit de voedingsmiddelen die je voor het ijsbad, maar ook na het ijsbad tot je neemt. Dit zorgt ervoor dat je stofwisseling versnelt en langer actief blijft.
Het klinkt misschien gek, maar bruine vetcellen houden je slank! Bruine vetcellen zorgen er samen met spieren voor dat jouw lichaamstemperatuur gereguleerd wordt. Bruine vetcellen verbranden veel calorieën en laten het witte vet als sneeuw voor de zon verdwijnen. Jouw lichaam blootstellen aan kou doet bruin vet toenemen wat zorgt voor het verbranden van meer calorieën.
Koud water is goed voor de metabole gezondheid. Tijdens en na het bad gaat de stofwisseling in rap tempo werken waardoor ons lichaam suikers veel beter kan verwerken.
MS (afkorting voor multiple sclerose) is een aandoening die de hersenen en het centrale zenuwstelsel beïnvloed. Er is tot op de dag van vandaag nog geen genezingsmiddel voor MS. Echter hebben veel mensen met MS baat bij koud water omdat het koude water het immuunsysteem versterkt en MS klachten verminderd, uitstelt of zelfs laat verdwijnen.
Dit ligt echter aan de vorm van astma die jij hebt. De combinatie van kou en de ademhalingsoefeningen kan goed zijn bij het managen van astma. Heb je astma, maar wil je graag een keer het ijsbad proberen? Dan raden wij je aan om eerst bij je arts te informeren en onze instructeur op de hoogte te stellen.
Kou kan helpen bij de nabehandeling van de ziekte van Lyme. Daarnaast kan de blootstelling de symptomen verbeteren of zelf laten doen verdwijnen. Echter wetenschappelijk onderzoek heeft dit nog niet bewezen. Maar de verhalen van mensen die de ziekte van lyme overwonnen hebben door middel van ijsbaden komen steeds vaker voor!
Ook wel gewrichtsontstekingen, kan veel impact hebben op het dagelijks leven. Een ijsbad gaat ontstekingen tegen omdat het immuunsysteem een boost krijgt. Het nemen van een ijsbad kan dus de symptomen van artritis verlichten of verminderen.
Dat ijsbaden het immuunsysteem versterken is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Je immuunsysteem gaat bij de blootstelling aan kou hard werken om ontstekingen tegen te gaan. Waardoor het verschillende auto immuunziektes (zoals ziekte van Crohn en reuma) verminderd.
Steeds meer aandoeningen worden gelinkt aan chronische ontstekingen in ons lijf. Het gaat van artritis en allergieën tot hart- en vaatziektes en kanker. Zelfs Alzheimer, Parkinson en depressie worden gelinkt aan inflammatie in de hersenen. Er wordt gesteld dat we in een ontstoken samenleving leven. Omdat de blootstelling aan kou in combinatie met ademhalingsoefeningen ons immuunsysteem versterkt, gaat je lichaam hard aan het werk als ontstekingsremmer.
Een te hoge bloeddruk is gevaarlijk. Omdat een hoge bloeddruk geen ziekte is en geen symptomen heeft, maar wel grote gevolgen heeft voor eventuele hart- en vaatziekten met een beroerte of hartinfarct als gevolg. Het nemen van een ijsbad zorgt ervoor dat tijdens de blootstelling aan kou alle bloedvaten vernauwen omdat het belangrijk is dat vitale organen van bloed voorzien worden. Op het moment dat je lichaam weer warm wordt, gaan alle bloedvaten open staan waardoor je een betere doorbloeding krijgt en deze sneller tot rust komt.
Heb je een te hoge bloeddruk, dan kan het ijsbad problemen veroorzaken. Doordat je lichaam met extreme situatie wordt geconfronteerd, namelijk de kou. Versnelt je ademhaling, een versnelde hartslag en dus een hogere bloeddruk. Ervaar je in het dagelijks leven een hoge bloeddruk? Bespreek met jou arts of het voor jou verstandig is om het ijsbad in te gaan.
Steeds meer atleten zweren bij een ijsbad om hun sportprestaties te verbeteren. Niet alleen kan de kou helpen bij het verbeteren van kracht, snelheid, herstel en het verminderen van de kans op blessures. Blootstelling aan kou versterkt ook de mentale gesteldheid, meer focus, betere concentratie, benutten van ademhaling etc. van atleten.
Tijdens een work-out beschadig je je spieren en hebben je spieren de tijd nodig om weer te herstellen. Door na een training in een ijsbad te gaan herstelt je lijf sneller. Hoe kan dit?
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor zowel onze fysieke als onze mentale gesteldheid. Koudetherapie draagt bij aan betere nachtrust omdat je lichaam tijdens en na het ijsbad hard moet werken om je lichaam weer op temperatuur te krijgen. Dit kost energie en deze energie krijg je van slapen.
Ons immuunsysteem beschermt ons tegen ziektes, bacteriën van buitenaf en virussen. Met een zwak immuunsysteem wordt je sneller ziek. Onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan kou ons immuunsysteem versterkt. Waardoor we dus gezonder door het leven gaan en de kans om ziek te worden aanzienlijk vermindert.
De wereld van vandaag de dag is een snelle wereld die veel van ons vraagt. Veel verplichtingen, stress en sociale druk. Omgaan met kou vraagt om focus en concentratie. Die focus en concentratie ga je in het dagelijks leven ook gebruiken om te filteren welke dingen en gebeurtenissen echt belangrijk zijn. Wat uiteindelijk stress zal verminderen en meer energie zal opleveren.
IJsbad Experience is onderdeel van Coronel Sports Huizen. Dit is de privacy policy van Coronel Sports Huizen gevestigd aan IJsselmeerstraat 5 B, 1211 AA in Huizen. KvK-inschrijfnummer: 67475663. Voor vragen of contact kun je een e-mail sturen naar info@coronelsports.nl.
Waar we in deze privacy policy verwijzen naar ‘persoonsgegevens’, bedoelen we de informatie die jij aan ons verstrekt over jezelf. Zoals bijvoorbeeld je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Dat doe je geheel vrijwillig.
Jouw persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt om jou te informeren en contacteren voor hetgeen waarvoor je het betreffende contactformulier hebt ingevuld. De samenstelling van de gevraagde persoonsgegevens is per formulier zo aangepast, dat we jou geen informatie vragen en/of opslaan die niet relevant is voor hetgeen waarvoor jij je persoonsgegevens achterlaat. Het achterlaten van jouw persoonsgegevens is per definitie volledig vrijwillig. We onderscheiden 5 typen persoonsgegevens die we op deze website verwerken:
Informatieaanvraag: veruit de meeste formulieren op de website hebben als doel jou te informeren over een specifiek (fitness)programma, de tarieven, aanbiedingen of een specifieke vraag die je zelf hebt gesteld. Per formulier staat beschreven waar je informatie over zult ontvangen. De gevraagde gegevens beperken zich tot naam, e-mail en telefoonnummer om jou te kunnen bereiken voor de gevraagde informatie.
Lidmaatschapsadvies: wil je weten welk lidmaatschap of programma het beste bij je past? Dan hebben we iets meer informatie nodig dan naam, e-mail en telefoonnummer. We vragen je om, vrijwillig, antwoord te geven op een aantal vragen met betrekking tot jouw doelstellingen, wensen en verwachtingen bij een lidmaatschap. Jouw contactgegevens in combinatie met deze antwoorden worden uitsluitend gebruikt om jou vervolgens te informeren en adviseren over het best passende lidmaatschap.
Kennismakingsafspraak: zowel een informatieaanvraag als lidmaatschapsadvies kan worden vervolgd met een uitnodiging om online een kennismakingsafspraak te maken. Als je besluit dit te doen (vrijwillig!), dan worden jouw persoonsgegevens gebruikt om het door jouw gekozen afspraakmoment te bevestigen per e-mail/telefoon/sms.
Nieuwsbrief: het kan zijn dat je jezelf aanmeldt voor de nieuwsbrief. Dit gebeurt altijd middels een verplichte dubbele opt-in. Na het aanmelden ontvang je periodiek de nieuwsbrief per e-mail om jou van de dienstverlening en algemene informatie rondom Coronel Sports te voorzien.
Inschrijfformulier: het kan ook zijn dat we gebruik maken van een inschrijfformulier waarin we meer persoonsgegevens vragen dan naam, e-mail en telefoonnummer. Het inschrijfformulier dient ervoor om jou de kans te geven digitaal lid/klant te worden van Coronel Sports en voldoet aan alle wetgeving op dat gebied. Na inschrijving nemen we telefonisch contact met je op. Je hebt altijd het recht om je inschrijving te annuleren binnen de wettelijk bepaalde bedenktijd.
Na ontvangst van de gegevens zullen wij vervolgens per e-mail, sms en/of telefoon contact met je opnemen om je te voorzien van de gevraagde informatie.
Persoonsgegevens worden niet langer opgeslagen dan strikt noodzakelijk. Voor alle reguliere contactformulieren (doel 1, 2 en 3 zoals bovenstaand beschreven) geldt dat gegevens 12 maanden na verstrekking gewist worden na verstrekking. We zijn er dan zeker van dat er voldoende gelegenheid is geweest om jou te informeren over hetgeen waarvoor jij je persoonsgegevens voor hebt achtergelaten. Bij een nieuwsbrief aanmelding bewaren we jouw gegevens zolang jij ingeschreven bent, je kunt je ten alle tijden zelf actief afmelden via een link in de nieuwsbrief. Bij een online inschrijfformulier om klant/lid te worden van ons bedrijf, bewaren we jouw persoonsgegevens gedurende het gehele lidmaatschap om uitvoering te kunnen geven aan de overeenkomst. Ook als jouw gegevens tussentijds verwijderd zijn uit de informatie- en/of nieuwsbriefdatabase.
Jouw persoonsgegevens zijn veilig. De toevertrouwde gegevens worden met beveiligd met behulp van technische en administratieve veiligheidsmaatregelen om het risico van verlies, misbruik, onbevoegde toegang, openbaarmaking en wijziging zo klein mogelijk te maken. Hierbij kun je denken aan firewalls, versleuteling van gegevens, beveiligde verbindingen en fysieke en administratieve toegangscontroles tot aan de data en servers.
Om de door jou aangevraagde informatie toegankelijk te maken, werkt Coronel Sports samen met derde partijen. Denk hierbij aan een website beheerder, hostingpartij, automatische telefoon connectie, nieuwsbriefsysteem en administratiesoftware.
Graag wijzen we je op de mogelijkheid om op verzoek de door ons opgeslagen persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, in te trekken en/of te laten wissen uit onze database. Stuur hiervoor een e-mail naar info@coronelsports.nl.
Ben je het niet eens met het hierboven omschreven privacy policy of de manier waarop wij omspringen met jouw gegevens? Je hebt dan het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kan via https://autoriteitpersoonsgegevens.nl.
Deze privacy policy op ieder moment worden aangepast. We raden je aan deze privacy policy regelmatig te raadplegen.
Er zitten meerdere risico’s aan het betreden van het ijsbad.
Tijdens de blootstelling aan kou vernauwen onze bloedvaten om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Wanneer het lichaam weer warm wordt, zetten de bloedvaten juist extra uit wat ervoor zorgt dat de bloedcirculatie weer op gang komt. Met als resultaat dat er vers en zuurstofrijk bloed door ons hele lijf stroomt.